Efendim? voor groepslessen

Efendim? is de serie les- en oefenboeken die gebruikt wordt bij al onze Nederlandstalige cursussen Turks. Dit materiaal is volledig zelf ontwikkeld en is door de jaren heen continue uitgebreid en vernieuwd. Momenteel bestaat de serie voor groepslessen uit vier delen.

Efendim? Groepscursus Turks Basis

Deel 1 geeft u op basis niveau inzicht in de opbouw en structuur van de Turkse taal.

De groep doet gemiddeld een jaar (2 seizoenen) over dit materiaal. Aan het eind van dit jaar kunt u zich voorstellen, iets over uzelf vertellen, een kamer reserveren in een hotel, een auto huren, boodschappen doen, vertellen wat u vandaag gaat doen en wat u gisteren heeft gedaan. U bouwt een basis woordenschat en uitdrukkingen op en leert de meest bruikbare en voor de hand liggende grammaticathema’s die u direct in de praktijk kunt toepassen.

U leert dit alles aan de hand van grammatica, oefeningen, leesteksten en conversatie. Aan het eind van deel 1 heeft u het A1 niveau bereikt (zoals dit beschreven staat in het ERK = Europees referentiekader voor talen).

Efendim? Groepscursus Turks deel 2

In deel 2 gaat u zich verder verdiepen in de Turkse taal, uw woordenschat, uw mogelijkheden zich beter en op een breder terrein uit te drukken worden vergroot. Er wordt voortdurend herhaald zodat u uw opgedane kennis paraat houdt.

U leert dit alles weer aan de hand van grammatica, oefeningen, leesteksten en conversatie. Aan het eind van deel 2 heeft u het A2 niveau bereikt (zoals dit beschreven staat in het ERK = Europees referentiekader voor talen).

 

 


Efendim? Groepscursus Turks deel 3

In deel 3 gaat u nog specifieker in op diverse aspecten van de Turkse taal. U krijgt hierdoor een steeds beter inzicht in de mogelijkheden van deze bijzondere taal. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan tekst en conversatie zodat u zoveel mogelijk profijt zult hebben van wat reeds behandeld en geoefend is. U zult hierdoor en door aangeboden herhalingen steeds meer de opgedane kennis actief leren gebruiken.

Aan het eind van deel 3 heeft u het B1 niveau bereikt (zoals dit beschreven staat in het ERK = Europees referentiekader voor talen).

 

 

Efendim? Groepscursus Turks deel 4

Deel 4 is momenteel het laatste deel van de serie voor groepslessen.